ORAR: 9-18 de LUNI pana VINERI
Salut, te poți autentifica sau îți poți crea un cont nou.
 • Telefon

  0720.036.170

 • Magazin securizat

  Cumparaturi 100% sigure

 • Transport gratuit

  La produse peste 500 lei

 • Metoda de plata

  Ramburs sau transfer bancar

Coş de cumpărături
0 produs(e) - 0,00 lei
Coşul tău este gol!

Cum cream un gard viu

Cum cream un gard viu

Un gard viu este binevenit oricand, fie ca dorim sa delimitam gradina de vecini sau de strada, fie ca vrem sa asiguram un cadru personal gradinii.

Atunci cand realizam un gard viu, noi delimitam o suprafata, asta pentru a asigura intimitatea. La realizare se folosesc plante vesnic verzi, astfel peretele este alcatuit din frunzis verde in orice anotimp, chiar si iarna. Cypressele cat si Thuja sunt principalele specii din care sunt alcatuite gardurile vii de inaltimi mai mari. La noi, in Romania, Thuja Smaragd sunt cele mai des folosite plante care alcatuitesc gardurile vii, asta fiindca planta are un frunzis foarte bogat, aprins si verde, iar planta in sine este deosebit de frumoasa. 

Odata ce stim astea, trecem la primii pasi, aceia de a alege gardul viu si specia.
Daca doresti un gard viu care sa te separe de vecini si care sa iti asigure intimitatea, o sa trebuiasca sa alegi niste specii care cresc inalte, astfel o sa realizezi un gard viu inalt.
Daca optezi pentru a separa zone din gradina, gardurile vii joase sunt cele mai potrivite. Trebuie doar sa alegi specii care cresc mici si care permit vizionarea in interiorul a ce separa. Bine, pe langa asta trebuie sa stii si ce tip de sol ai, pentru ca locul unde vei planta gardiul viu trebuie sa ii ofere acestuia un mediu cat mai bun. Daca locuiesti intr-o zona cu sol mai sarac, Pyrancantha este specia de care ai nevoie, asta deoarece ea este una dintre cele mai rezistente specii.

Daca ai un sol mai bogat si doresti garduri vii inalte, poti sa folosesti speciile Chamaecyparis lawsoniana si Taxus baccata, ele au aspect asemanator, iar odata ce au atins inaltimea dorita, ele trebuiesc tunse de circa doua ori pe an.
Daca doresti garduri vii joase, speciile Ligustrum ovalifolium si Buxus semepervirens sunt exact ceea ce cauti, acestea se tund extrem de bine, realizeaza un gard viu care aduce aer formal si, pe langa asta, gardul va oferi un aspect foarte atragator.

Urmatorul pas este plantarea gardului viu, iar odata ce ai ales speciile dorite pentru plantare, o sa trebuiasca sa stii de cate plante o sa ai nevoie. Ca sa calculezi asta, o sa trebuiasca sa masori lungimea viitorului gard, apoi sa inmultesti cifra obtinuta cu numarul pentru fiecare metru de plante, asta in mod liniar. Dupa asta va trebui sa sapi un sant pentru plantare, iar in cele din urma va trebui sa maruntesti pamantul de pe fundul santului, astfel radacinile se vor aranja mai bine.


0 Comments To "Cum cream un gard viu"

Write a comment

Your Name:


Your Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below: